top of page

Banksy x Pia Kemp


Dünyanın farklı köşelerinde, şehir duvarlarında bir anda karşımıza çıkmasına alıştığımız Banksy bu sefer karşımıza Akdeniz'in ortasında çıktı.


Bugüne kadar insan hakları, sosyal adaletsizlik ve gelir dağılımındaki eşitsizlik gibi bir çok konuya değinen sanatçı üzerine sıkça düştüğü bir diğer konu olan göçmen krizine bir kez daha dikkat çekiyor. Toplumsal konulara genellikle sanatıyla dikkat çeken Banksy yeni projesinde göçmenleri kurtarması için bir gemiyi fonluyor. Elde ettiği gelirin bir kısmını Fransa'da bir gemi alıp bağışlamak için kullanan sanatçı alışılageldik karakterlerinden birini de elinde kalp şeklinde bir can simidi tutar şekilde güverte yüzeyine resmetmiş.


Akdeniz'de ölümcül bir umut yolculuğuna çıkmayı göze almış insanları kurtarma görevindeki geminin kaptanı da bu konuda aktivist bir isim olan ve İtalya'da 20 yılla yargılanan Pia Kemp. Bilindiği üzere Pia Kemp gemisiyle binlerce insanın hayata tutunmasına vesile olmuştu. Banksy kendi kışkırtıcı tarzına yakın hissetmiş olacak ki bu projesinde Kemp'i tercih etmiş. Pia Kemp'e attığı e-posta'da Banksy "ben Birleşik Krallık'tan bir sanatçıyım, ve göçmen kriziyle ilgili bazı eserler yaptım. Elbette buradan gelen parayı elimde tutamam, bu parayı yeni bir tekne almak için kullanır mısın? Banksy." yazmış.


Pembeye boyanan gemiye de Fransız aktivist ve feminist Louise Michel'in adı verilmiş.

fotograflar: Louise Michel

Video

Pharrell Williams x

Human Made x Adidas

pharrell williams, adidas and human made collabration for an adidas sneaker

Peaky Blinders’in emriyle, bu

Snoop Shelby’in Red Right

Hand’i

snoop dog

Michael Stipe'dan ilk solo tekli

michael stipe, moby

Geçmişten

bottom of page